Voor meer informatie over de activiteiten bij Barbara van Stein, inspirerend nieuws en de laatste blogs, kan jij je hier: Inschrijven
Open
X

Barbara. Verbeeldend Kunstenaar


Het andere werken start met de integratie van creativiteit en verbeeldingsvermogen. Creativiteit is meer dan alleen kunst en knutselen. Creativiteit en je verbeelding helpen problemen oplossen en zicht te krijgen op nieuwe mogelijkheden. Ze brengen je verder dan je niet eerder voor mogelijk hield!

Niet altijd even gemakkelijk gegaan

Sinds 2009 ben ik VerBeeldend Kunstenaar. Wat ik daarvoor als sindsdien heb geleerd en verder ontwikkeld, is organisch gegaan. Elke keer liet ik leidend zijn waar ik blij van wordt. Dat is niet altijd even makkelijk, want verwachtingen zijn soms hoger, dan mijn vertrouwen sterk is. De belangrijkste les is, dat ik mijn hart de leiding heb gegeven en het hoofd de rol van enthousiaste vrijwilliger heb gegund. Zolang ik dit doe, gaat alles veel meer in ease, flow en hou ik meer vrije tijd over.

Lees mijn blog “Gewoon” eens! Deze gaat over de jarenlange zoektocht naar mijzelf en hoe ik mijn waarde en waarheid weer hervond.

Opleidingen, trainingen en workshops

Door de jaren heen heb ik mij op vele gebieden ontwikkeld en ontdekt. Cursussen in tekenen en schilderen, studie in kunstgeschiedenis, turks papiermarmeren ontdekt en toegepast. Ook de bijzonder krachtige verbeeldingstechniek SoulCollage® heb ik helemaal verweven in mijn werk. Juist van al deze creatieve vormen en meer, word ik blij! Juist door creatief bezig zijn, vind ik mijn ontspanning, merk ik dat er een enthousiaste energie vrijkomt en een sterk innerlijke balans.

Zelf in beweging blijven om anderen te bewegen

Zelf in beweging blijven om anderen te bewegen. DAT vind ik heel belangrijk! Zo kan ik anderen motiveren om ook door te gaan. Daarom blijf ik regelmatig coaching, trainingen en workshops volgen gericht op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Naast mij altijd aanwezige steun en toeverlaat in de vorm van mijn man, zijn er 5 mensen zijn mij heel dierbaar en motiveren altijd om nóg dichter bij mezelf te komen, te blijven en vooral om er nog meer uit te halen dan ik voor mogelijk hield:

  • Manon Zohlandt, voor haar altijd luisterend oor en yogabelevenis
  • Danielle Pasma, voor mijn krijgerkracht en belevingswereld
  • Georgette Vierling, voor mijn intuïtie en extra magie
  • Reggy Nelissen, voor mijn ondernemersgeest
  • Erika de Heus, in mijn energiewerk

Creëren is mijn levensbehoefte

Ik geloof heilig dat creëren ieders levensbehoefte is! Door te creëren gebruik je al je (onbekende) gaven en talenten, leer jij je zelf uiten en durf jij je kwetsbaarder op te stellen zonder uit balans te geraken. Elk leven zie ik als een kunstwerk, alleen is het hart er vaak eruit gehaald en is hard werken alleen overgebleven. Zullen we weer wat gepassioneerder en meer gedreven ons leven invullen?

Geef jij jouw verbeelding de vrije loop, dan wordt jouw wereld onbegrensd, moedeloos, kleurrijker en vol mogelijkheden!

Creëren  bouwt vertrouwen op, sterkt het geloof in eigen kunnen en zelfwaardering. Ik geloof dat iedereen die bron van heilige inspiratie tot creatie altijd tot zijn of haar beschikking heeft en altijd kan aanspreken! Daarnaast word je van creëren blij! Iets doen waar je blij van wordt, daar krijg je energie en inspiratie van en dat maakt het leven waardevol, krachtig en vooral leuk! Het kan allemaal zo simpel en tegelijk zooo nodig zijn!

Moed en ont-moeten

Mag ik jou wat moed en vertrouwen geven in jezelf? Kijk dan eens bij mijn activiteiten! Misschien zien we, ont-moeten en inspireren wij elkaar in mijn atelier! <3

“Voor het eerst een boom geblazen 😉 en een soulcollage kaart gemaakt (nooit eerder van gehoord). Wat een mooie creatieve manier om jezelf eens van een andere kant te bekijken. De subtiele en rake vragen en aanvullingen van Barbara over bijvoorbeeld de gekozen kleuren waren zo treffend. Ik ben gelijk thuis verder aan de slag gegaan met het maken van deze kaarten. Top begeleiding van Barbara en een super gezellige dag!”
Angelique

“Mijn ouders waren verbluft, verbaasd, verrast en bovenal ontroerd door jou prachtige schilderij! Wauw, hoe is het mogelijk dat er zoveel verwerkt is in het schilderij. Ze vonden het ook erg bijzonder dat jij zo precies uit de gesprekken had kunnen halen waar het om draait bij mijn ouders en bij ons hele gezin.”
Kyanne

“Ik heb de afgelopen jaren bij Barbara zowel workshops als jaartrajecten gedaan. Vol aandacht en inspiratie, met zachtheid en creativiteit jezelf tegen komen in een fijne omgeving, dat is wat ik ervaren heb en wat ik iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf kan aanraden.”
Marjolein